Tips voor het starten van huidverzorging

Wanneer begin je nu met huidverzorging en wanneer begint je huid al met verouderen? Deze vraag komt vaak voor. De beste leeftijd om te starten met huidverzorging is vanaf je 25e. Hoe eerder hoe beter, maar vanaf je 25e levensjaar begint je huid al met verouderen.

Wat gebeurt er met je huid tijdens het ouder worden?

Vanaf je 25e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen al jaarlijks met 1% af. Dit houdt in dat rimpels langzaam zichtbaar zullen worden. Om dit proces tegen te gaan adviseren wij om huidverzorgende producten te gebruiken die ervoor zorgen dat je huidcellen actief blijven. De producten van Image Skincare bieden deze mogelijkheid en zorgen ervoor dat jou huid strak blijft.

Je huidcellen nemen namelijk qua activiteit af en zullen zich minder snel vernieuwen. Daarnaast maken de huidcellen ook minder collageen en elastine aan. Deze stoffen zorgen ervoor dat je huid strak blijft en biedt daarnaast stevigheid aan de huid. Je huid zal daarom verslappen indien je geen gebruik maakt van huidverzorgende producten. Ons advies is om dus op vroege leeftijd te beginnen met het op de juiste manier verzorgen van je huid.

Dit kun je zelf doen:

1Reinig je huid elke ochtend en avond
Het is belangrijk om je huid goed te reinigen. Niet alleen met water, maar gebruik juist een reinigingsmiddel. Een milde reiniger is al voldoende! Water zal namelijk direct van je gezicht afgespoeld worden, vanwege het talg (vet) dat je huid achterlaat overdag of in de nacht. De VITAL C Hydrating Facial Cleanser en de AGELESS Total Facial Cleanser zijn perfecte producten die je huid volledig reinigen. Deze producten zijn tevens bij ons te verkrijgen! Hierdoor zullen afvalstoffen – die je huid overdag opdoet – verwijderd worden.

2. Smeer elke dag SPF 30 op je gezicht
SPF 30 beschermt je huid niet alleen tegen de zon, maar ook tegen andere UVA en UVB stralingen. Ook zorgt een SPF 30 ervoor dat rimpels, littekens, acne, rosacea en pigment niet verergeren wanneer je zonder onbeschermd blootgesteld wordt buiten. Onze PREVENTION + Daily Matte Moisturizer SPF 32+ van Image Skincare biedt een goede bescherming aan en zorgt ervoor dat je huidcellen gezonde cellen blijft aanmaken.

3. Gebruik een serum
Een serum zorgt ervoor dat het lastig is om door een dikke laag crème heen te dringen. Daarnaast bevat een serum vitamine B die zelden verwerkt zit in een dag- of nachtcrème. Vitamine B zorgt ervoor dat je huid egaliseert, je talgproductie (acne) afremt, heeft een herstellend vermogen en vermindert rimpels. Gebruik daarom iedere dag een serum!

4. Gebruik een nachtcrème
Om je huidcellen te activeren is het belangrijk om een goede nachtcrème te gebruiken. Hierdoor wordt tijdens je slaap nieuwe huidcellen aangemaakt en zullen oude (gepigmenteerde) huidcellen verschilferen.

Mocht je vragen hebben over welke huidverzorgende producten passen bij jou type huid, dan horen wij dat graag! Ieder huidtype heeft andere huidverzorgende producten nodig en neem daarom gerust vrijblijvend contact op.