6 huidverzorgende fouten die vaak gemaakt worden!

Iedereen weet dat het verzorgen van je huid een belangrijk onderdeel is. Je huid “werkt” namelijk de hele dag, waardoor er zowel overdag als s’nachts afvalstoffen vrij komen. Naast de afvalstoffen komen – onder andere bij het gezicht – ook dode huidcellen, make-up, talg, stof en ander vuil vrij. Deze stoffen komen boven op je huid te liggen waardoor je huidcellen verstopt kunnen raken. Een verstopping kan ervoor zorgen dat er puistjes of mee-eters ontstaan. Daarnaast kan je huid een doffe tint krijgen en wordt het huidverouderingsproces versnelt. Het is dus belangrijk dat je goed voor je huid zorgt. Echter, veel mensen maken iedere dag dezelfde fouten. Benieuwd naar welke fouten? Wij zullen ze bespreken met jou!

Welke fouten maak jij?

1. Je reinigt je gezicht niet.

Zoals wij al aangaven “werkt” je gezicht heel hard de hele dag. Het is dus belangrijk dat je je gezicht goed reinigt, zodat onder andere afvalstoffen verwijdert worden. Reinig je gezicht goed in de ochtend en voor het slapen gaan met een verzorgende crème. Voor ieder huidtype zijn andere huidverzorgende producten van belang. Kom dus gerust langs om advies te krijgen over welke crème het beste bij jou huid past!

2. Je knijpt je puisten uit.

Wanneer je aan een puist zit maak je het vaak nog erger en wordt het een stuk roder. Ook verspreid je eenvoudig bacteriën en kan de infectie erger worden. Dit kan leiden tot littekens. Wanneer je last hebt van een puist, gebruik dan een concealer. Wij bieden een concealer aan van Image Skincare die niet alleen een prachtige dekking geeft maar ook nog eens hydraterend en herstellend voor de huid is. Hierdoor kalmeert de huid ook de roodheid en irritaties.

3. Je gebruikt geen SPF. 

Het is belangrijk dat je een crème met SPF-factor gebruikt om je te beschermen tegen de zon. Wist jij dat temperatuur niets met de UV-index heeft te maken? Het hoeft dus geen 30 graden te zijn om je huid blood te stellen aan de UV-straling. Ook houden de wolken geen UV-straling tegen. Het is daarom belangrijk dat je je elke dag insmeert met een goede SPF crème. Bij ons te verkrijgen!

4. Je smeert alleen je gezicht in.

Veel mensen smeren alleen hun gezicht in en vergeten andere delen van het lichaam. Door beweging, zout, frisdrank en cafeïne wordt onder andere het vocht uit ons lichaam getrokken. Hierdoor droogt je huid sneller uit en is het belangrijk om je huid wat extra vocht te geven. Gebruik daarom een bodylotion! Bij ons kun je de Image Skincare – Vital C Hydratin Hand & Body Lotion aanschaffen. Kalmeer en revitaliseer de huid met deze ultrarijke, hydraterende en vochtinbrengende hand- en bodylotion met biologische oliën en extracten.

5. Je scrubt je gezicht elke avond. 

Vaak geeft het een fijn gevoel om je huid te schrubben of exfoliëren in de avond. Echter, het is verstandiger om dit in de ochtend te doen. ’s Nachts verzamelen namelijk dode huidcellen op de huid. Scrub of exfolieer dus in de ochtend en doe dit nooit meer dan drie keer per week.

6. Je wast je gezicht met heet water. 

Het wassen van je gezicht met warm water zorgt ervoor dat je huid uitdroogt. Wanneer je lang onder de douche staat en warm water gebruikt, kan het voorkomen dat je huid trekkerig en droog wordt. Vandaar dat wij adviseren om je huid te wassen met lauw water.

Bron