Gek op beauty? Dit zijn de 6 leukste beautyblogs!

Als huidtherapeut behandel ik de zieke en aangedane huid. Ik help mensen om hun huid gezonder te maken, soms om medische en soms om cosmetische redenen. Zodat klanten letterlijk en figuurlijk weer goed in hun vel zitten en zich weer mooi voelen. Bij dit laatste kunnen ook handige en eenvoudige beautytips voor thuis meehelpen. Daarom heb ik de 6 leukste beautyblogs voor je op een rij gezet. Vol met tips over huid-, haar- en lichaamsverzorging, make-up tips en andere beautygeheimen. Want soms wil je gewoon weten hoe je rode lippenstift combineert en welke crèmespoeling het beste werkt op krullend haar. Veel leesplezier!

1. Cynthia

Cynthia ken je misschien nog als MissLipgloss. De 27-jarige Cynthia is deze blog over beauty & verzorging 11 jaar geleden begonnen. Haar blog werd een enorm populair en Cynthia staat vaak in bladen, had haar eigen televisieprogramma op TLC en schoof geregeld aan bij diverse programma’s om te praten over beauty. Inmiddels is MissLipgloss.nl overgegaan op Cynthia.nl. Deze blog gaat niet alleen over beauty, Cynthia deelt alles wat haar interesseert, zoals reizen, boeken, interieur, eten en mode. Maar natuurlijk speelt beauty nog een prominente rol. Samen met mede-blogger Emmy deelt ze beautytips en test ze nieuwe producten. Zo lees je er over actieve kool als tandpasta, het combineren van felrode lippenstift en tips tegen een droge huid. Wat haar blog zo leuk maakt is dat de Zwolse Cynthia altijd oprecht en heel open is. Dit maakt haar blog mensenlijk en herkenbaar en daardoor heel leuk om te volgen.

 

2. Vera Camilla

Deze blog van Vera Camilla (zo heet ze echt!) is ontzettend leuk om te volgen. Vera blogt en vlogt over beauty, maar geeft de onderwerpen een andere insteek dan je gewend bent. Op VeraCamilla.nl zie je video’s over haar probleemhuid met rosacea, kijk je mee terwijl ze een make-up tutorial doet en laat ze een week lang haar volgers bepalen welke look ze aanneemt. Dit alles met een aanstekelijke lach en een flinke dosis zelfspot, wat haar video’s heel verslavend maken om naar te kijken!

3. Beautylab

Op Beautylab.nl schrijft Serena over, zoals de naam al zegt, beauty. Op haar blog lees je over make-up, huid-, haar-, en lichaamsverzorging en budget beautytips. Ook de bizarre beauty artikelen zijn interessant om te lezen. Als afgestudeerd moleculair bioloog en voormalig farmaceutisch analist schemert haar analistenachtergrond- en kennis van tijd tot tijd subtiel tussen de regels door. Bijvoorbeeld wanneer ze wat dieper op een bepaald beautyingrediënt of -product ingaat. Erg interessant, daarom verdiend deze blog een plekje in deze top 6!

4. Nikkie Tutorials

Oke, Nikkie is eigenlijk geen blogster maar vlogster, maar deze Nederlandse dame heeft het zo ver geschopt met haar make-up tutorials dat ze zeker een plekje in deze top 6 verdiend! In 2008 begon Nikkie met het maken van instructievideo’s over het aanbrengen van make-up. Inmiddels heeft ze bijna 10 miljoen volgers op haar YouTube account. Haar video’s zijn zo ontzettend populair omdat ze de kracht van make-up laten zien, op een manier waarvan je mond open gaat staan van verbazing.  Haar video’s zijn zelfs celebrity Kim Kardashian opgevallen, waarna ze samen een video hebben gemaakt. Op haar YouTube kanaal zie je iedere woensdag en zondag een nieuwe video.

 

 

5. Forever 39

Deze blog voor 40-plussers is er voor dames die het belangrijk vinden om er appetijtelijk uit te zien. Die graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van anti-aging, lifestyle en trends en waarvoor het gezegde ‘age is just a number’ geldt. Blogster Monica plaats een aantal keer per week een nieuwe blog over o.a. schoonheidsbehandelingen, make-up of crèmes en serums. Een aanrader voor iedereen die geen twintig meer is!

 

6. By Aranka

Deze girl next door uit Zwolle schrijft over alles wat de vrouw interesseert. Lifestyle, food, reizen, fashion en natuurlijk beauty, waarmee ze in deze top 10 gerecht komt. Aranka schrijft veel over huidverzorging, waarvoor ze verschillende producten test. Ook vind je reviews over de nieuwste mascara’s, de beste make-up kwasten en de lekkerste parfum op haar blog. Dit alles op een vrolijke en down-to-earth manier, wat haar blog zeker de moeite waard maakt om te volgen.

 

Met het bekijken van bovenstaande blogs ben je vast wel even zoet, dus zet een kop thee en ga er eens lekker voor zitten. Veel lees- en kijkplezier!