5 tips voor een mooie huid in de herfst

We hopen het nog zo lang mogelijk uit te stellen, maar straks is het toch echt weer herfst. De temperatuur gaat omlaag, het weer wordt guurder en de verwarming gaat binnen weer aan. En dit heeft gevolgen voor je huid. Hoe kun je deze het best behandelen in de herfst? We geven je een aantal tips:

  1. Hydrateren!

Eigenlijk is het ieder seizoen belangrijk: hydrateer je huid. Maar als het kouder wordt heb je meer kans op ruwe en droge plekjes. En om dat te voorkomen is het extra belangrijk om goed te hydrateren. Gebruik hiervoor een goed hydraterende dagcrème en nachtcrème en breng ook geregeld een masker aan. Bijvoorbeeld uit de productlijn van Image Skincare. Zo is de Vital C productlijn extra goed voor een droge of gevoelige huid.

  1. Gebruik milde cosmetische producten

Omdat je huid in de herfst en winter droger wordt, is hij ook gevoeliger. Dat betekent dat je moet oppassen met cosmetische producten met chemische bestanddelen. Ga dus voor een milde douchegel, shampoo en bodylotion, maar let ook op dat je geen make-up gebruikt met agressieve bestanddelen. Zelf ben ik groot fan van de make-up van Claré Blanc. Al deze make-up is vrij van schadelijke synthetische stoffen, parabenen of siliconen. Sterker nog: de basis van Claré Blanc make-up bestaat uit mineralen die juist erg goed zijn voor je huid!

  1. Zorg voor Uv-bescherming!

Je zou denken dat deze tip alleen in de zomer geldt, maar juíst omdat in de herfst de zon minder opvallend schijnt vergeten mensen zich in te smeren. En Uv-straling van de herfst- of winterzon is net zo goed schadelijk voor je huid. Moet je dan altijd zonnebrandcrème gebruiken? Dat niet persé. In een goede gezichts- en handcrème zit ook een beschermend SPF-filter. Smeer je gezicht, hals en handen dus rijkelijk in! (En laat de temperatuur blote armen of benen toe, smeer die dan óók in!)

  1. Smeer je lippen in

Je lippen hebben slecht een flinterdun laagje vel. Ze zijn dan ook zeer gevoelig en je kunt al snel last krijgen van schilfers, kloofjes of barsten. Om dit te voorkomen smeer je je lippen in met een voedende lippenbalsem. Natuurlijk ook zonder kleurstoffen en andere irriterende stoffen. Een hele fijne lippenbalsem is de vernieuwde MD lijn van Image Skincare. Deze lippenbalsem bevat SPF 15 en daardoor verzorg je niet alleen je droge lippen, je beschermt ze ook direct tegen de zon. En nog een pluspunt: ze worden ook een beetje voller!

  1. Ga voor een huidbehandeling voor een goede start van het seizoen

Een goede huidbehandeling voor de start van het seizoen is het halve werk. Hierdoor gaat je huid in goede conditie de herfst in, waardoor hij minder snel beschadigd. Een spa gezichtsbehandeling is een verwenning voor jezelf en voor je huid. Zo’n behandeling bestaat uit het intensief reinigen van de huid, een peeling inclusief massage, een zuurstofgevend masker, een anti-verouderingsserum en een beschermende crème. Na afloop zijn dode huidcellen verleden tijd, is je huid gladder en voorzien van zuurstof. Kom maar op met die herfst!