Mevrouw IJmker (53) gaat naar Huidpraktijk Ilona omdat ze last heeft van oedeem na een dubbelzijdige borstamputatie. Oedeem is een aandoening waarbij vocht zich ophoopt onder de huid. Ze is al jaren vaste klant bij Ilona en zou ook nooit meer anders willen. “Ilona is de enige die het gelukt is om mijn oedeem goed te behandelen!”

Mevrouw IJmker heeft al heel wat specialisten gezien, maar helaas nooit met het gewenste resultaat. Om van haar vochtophopingen af te komen is wekelijkse manuele lymfedrainage nodig, waarbij kort gezegd dankzij het masseren en kneden van de huid het overtollige vocht wordt afgevoerd. “Ik ben naar meerdere huidpraktijken geweest en ook naar het ziekenhuis. Maar wat ze daar deden leek meer op zachtjes kietelen. Dat hielp niks. Ook kreeg ik steeds weer een andere therapeut. Daardoor was het alsof ik elke keer weer opnieuw moest beginnen.”

Nieuwste technieken

Vervolgens kwam mevrouw IJmker 3,5 jaar geleden terecht bij Huidpraktijk Ilona en zij wist wel het verschil te maken. Mevrouw IJmker vertelt: “Wat prettig is aan de behandeling is dat Ilona mijn lichaam goed kent. Ze voelt precies hoe het ermee staat en weet daardoor exact hoe ze mij moet behandelen. Ook verdiept ze zich goed in de materie. Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en probeert die dan uit.”

Gezellig en vertrouwd

“Ik zie Ilona wekelijks, soms zelfs twee keer per week. Ik heb dan ook echt een band met haar opgebouwd. Het is gezellig en vertrouwd en ze neemt alle tijd. Ook ben ik blij dat ik hier ’s avonds terecht kan. En gaat een keer heel slecht met me? Dan komt Ilona zelfs bij me thuis! Ik heb dan ook niks dan lof over Huidpraktijk Ilona en heb haar al vaak aanbevolen aan mensen met dezelfde klachten.”