Coagulatie

Huidoneffenheden verwijderen vindt bij Huidpraktijk Ilona plaats middels elektrische coagulatie. Zo verwijderen we onder andere couperose, steelwratjes, bloedblaasjes en ouderdomsvlekken. Door middel van een minuscuul naaldje en stroom worden de plekjes dicht gebrand. Hierdoor zijn deze niet meer zichtbaar.

Lees verder

Door middel van een minuscuul naaldje en stroom worden de plekjes dicht gebrand. Hierdoor zijn deze niet meer zichtbaar. Het resultaat hiervan is blijvend, maar bij aanleg kunnen eventueel wel weer nieuwe zichtbare plekjes ontstaan.

Neem contact op

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn zeer veel voorkomende rode, halfbolronde huidafwijkingen die 1mm tot 1cm groot zijn. Iedereen van boven de 30 jaar heeft er wel ergens één of meer zitten. Vanaf het 60e levensjaar komen ze vaak in grotere aantallen op de huid voor. Ze zijn volstrekt goedaardig.

Eigenlijk zijn kersenwratjes geen wratten maar een zeer plaatselijke en oppervlakkige vermeerdering van bloedvatweefsel (endotheel). Waarom ze precies ontstaan is niet duidelijk.

Steelwratjes (Fibromen)

Steelwratjes (Fibromen) zijn kleine wratjes die vooral op warme plaatsen lijken te ontstaan. Onder de oksels, in de hals en in de schaamstreek.

Maar ze komen ook veel voor rondom de ogen. Over het algemeen zijn ze klein, een millimeter tot hooguit een paar millimeter in doorsnee, maar ze kunnen ook een centimeter groot worden.

Ze hebben soms een soort steeltje of ze zijn langwerpig van vorm en zien eruit als een soort steeltje aan de huid.

Ze kunnen ook plat op de huid liggen. Ze zijn vaak huidkleurig maar ook wel een tintje donkerder dan uw eigen huid. Ze kunnen soms een beetje jeuken of pijn doen door het schuren van kleding.

Couperose

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke gesprongen bloedvaatjes in het gelaat, voornamelijk gelokaliseerd op de wangen, neus en kin.

De gesprongen bloedvaatjes kunnen klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Het is een volkomen onschuldige huidaandoening die bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt.

Couperose verdwijnt nooit vanzelf en wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.